• Vianočná burza 2023

            21. 12. 2023

            Už tradične sa naša telocvičňa pred Vianocami zmení na vianočné trhovisko. Aj tento rok sme si užívali sladkú vôňu dobrôt a pohľad na stoly plné nádherných ručne vyrábaných výrobkov. Spokojní boli všetci - predávajúci aj kupujúci. Veríme, že o rok sa uvidíme zas. Krásne sviatky prajeme.

          • Vianočné trhy

            11. 12. 2023

            K čarovnej predvianočnej atmosfére v Medzanoch prispeli aj naši žiaci tým, že ponúkali svoje vlastnoručne vyrobené "umelecké dielka" na vianočných trhoch.
            Trhovníkom i nakupujúcim čas spríjemnili naši malí školáci svojím veselým vianočným programom. Za ich kreativitu i venovaný čas našim žiakom srdečne ďakujeme. Rovnaká vďaka patrí všetkým, ktorí kúpou výrobkov podporili žiakov našej školy.

          • Čítanie pri vianočnom stromčeku

            7. 12. 2023

            Aj našu Knihomoľňu navštívil Mikuláš a jeho nádielka bola mimoriadne štedrá. Potešil nás obrovskými škatuľami plnými nových kníh. Naši knihomoli so zatajeným dychom sledovali, ako sa priestor pod vianočným stromčekom zapĺňa, a priam výskali od radosti. Každý si prišiel na svoje: vtipkári, snilkovia, milovníci zvierat, historici, čitatelia obrázkov, dobrodruhovia i romantické duše. Po krátkej chvíli sa Knihomoľňa ponorila do ticha. Oči hltali riadok za riadkom, ruky otáčali list za listom, len sem-tam sa ozval tichý smiech. Na záver nás pobavil pán učiteľ Starý a tiež Jožko Pletko, čo poplietol všetko. Veríme, že Traja kamaráti, Odvážny bojko, Mimi a Líza, Smradi, Opica Škorica, Mudrlanti z Trpákova, Analfabeta Negramotná a mnohí ďalší si získajú srdcia našich čitateľov a spríjemnia im dlhé zimné večery, napríklad aj pri vianočnom stromčeku.

          • Deviatakov čaká dôležité rozhodovanie...

            6. 12. 2023

            V utorok 5.12. 2023 si deviataci boli vyberať z ponuky stredných škôl, prípadne zamestnávateľov zapojených do duálneho vzdelávania na "trhu škôl"  KAM NA STREDNÚ....Mohli sa rozprávať so študentmi, informovať sa o štúdiu, či prezrieť ponuky 22 stredných škôl. Zároveň si prezreli a "vyskúšali" odborné učebne na SOŠ technickej na Ulici Ľ. Podjavorinskej v Prešove, ktorá podujatie organizovala.

          • Vianočné tvorivé dielne

            4. 12. 2023

            Počas dnešného mrazivého dňa sa naša škola zmenila na kreatívnu dielňu. Šikovné ruky žiakov sa len tak mihali akoby opreteky so snehovými vločkami, ktoré poletovali za oknami a umocňovali predvianočnú atmosféru. Knihy a zošity vymenili za klbká, špagáty, korálky, farby, látky a mnoho ďalších zaujímavých materiálov. Netrvalo dlho a spod rúk žiakov vychádzali originálne umelecké dielka. Všetku tú nádheru si môžete pozrieť nielen na fotkách, ale aj naživo na vianočných trhoch v Medzanoch, na ktoré vás srdečne pozývame. 

          • Október - mesiac úcty k starším

            24. 10. 2023

            V októbri si už tradične pripomíname mesiac úcty k starším. Naša škola - v spolupráci s obcou - pripravila pre seniorov príjemné nedeľné popoludnie. Spev, tanec, scénky, drobné darčeky aj malé občerstvenie - to všetko malo starším obyvateľom pripomenúť, že na nich nezabúdame a v našej obci majú stále dôležité miesto.

          • Otvorenie školskej knižnice

            19. 10. 2023

            V stredu 18. októbra našu školu navštívil básnik Valentín Šefčík. Dôvod jeho návštevy bol naozaj výnimočný – otvorenie novej školskej knižnice. Pozornosť detí si dokázal získať hneď od prvej chvíle. Zvedavé otázky sa hrnuli jedna za druhou, nádherné verše jeho básní sme počúvali so zatajeným dychom.  Záver besedy bol venovaný krstu knižnice, ktorá dostala poetické meno – KNIHOMOĽŇA. Krstilo sa všetkým, čo bolo po ruke – konfetami, cukríkmi aj balónmi, nechýbali ani veľké nožnice a slávnostné prestrihnutie mašle. A na záver dovoľte jedno malé prianie: Želáme našej Knihomoľni, aby praskala vo švíkoch – vďaka deťom aj vďaka knihám.  

          • Obnovenie prevádzky ZŠ

            6. 10. 2023

            Oznamujeme rodičom a žiakom ZŠ, že na základe výsledkov rozboru vody na RÚVZ v Prešove sa

            od pondelka 9.10.2023 obnovuje prevádzka všetkých školských zariadení.

            Zároveň začnú svoju činnosť aj krúžky, do ktorých ste prihlásili svoje deti.

            Ďakujeme za pochopenie vzniknutej situácie a pomoc pri domácej príprave detí.

          • Oznam

            28. 9. 2023

            Vzhľadom k odstraňovaniu rozsiahlej technickej poruchy ostáva prevádzka ZŠ uzavretá do 6.10.2023.

            Žiaci budú naďalej dostávať domáce zadania od vyučujúcich cez EduPage.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Riaditeľské voľno

            27. 9. 2023

            Vážení rodičia,

            z dôvodu poruchy chlórovacieho zariadenia na centrálnom zdroji vody v ZŠ udeľujem so súhlasom zriaďovateľa žiakom riaditeľské voľno od 28.9.2023 do 4.10.2023.

            Po odstránení poruchy a vyhodnotení nových vzoriek vody na RÚVZ Prešov bude prevádzka školy obnovená.

            Sledujte, prosím, oznamy na stránke školy, kde Vás budeme informovať o obnovení prevádzky školských zariadení.

            Pokyny k domácim úlohám pre žiakov dostanete od vyučujúcich cez EduPage.

          • World Robot Olympiad Dánsko 2023

            26. 9. 2023

            Tretí septembrový týždeň sa v dánskom Odense uskutočnila celosvetová súťaž World Robot Olympiad. Našu školu reprezentovali žiaci Matúš Broda a Ján Nemšák. V konkurencii 52 tímov zo 41 krajín celého sveta sme skončili na krásnom 12. mieste.

            Chlapci si zasúťažili, spoznali sa s rovesníkmi z Európy, Ameriky aj Ázie. Stihli sa aj zabávať v Lego House a spoznať trochu krás Dánska. Priniesli si neopakovateľné zážitky a skvelé skúsenosti. Držíme palce a dúfame, že o rok nás budú opäť takto úspešne reprezentovať.

    • Kontakty

      • Základná škola Medzany 182
      • 051 4582770 0915 769 901
      • Medzany 182, 082 21 Slovakia
      • SK96 0200 0000 0033 5838 5957
      • vedúca jedálne: Marcela Kipikašová tel. 0911 863 338 č.ú. SK16 0200 0000 0033 5842 1153
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje